Actualment, comença una nova era en les màquines expenedores de menjar i de beguda i aquesta passa pel vending sostenible i intel·ligent.

El sector del vending treballa per adaptar les màquines expenedores i oferir, a més, diferents opcions als clients. Aquestes, sobretot, es valora que siguin assequibles i contribueixin, també, a la conservació de l’entorn.

Les societats actuals ens enfrontem a un gran repte mediambiental. Aquest, en primer lloc, ve derivat per la superpoblació, pel consum i per la tecnologia. Cada vegada som més. Cada vegada consumim més. No disposem de la tecnologia suficient que garanteixi un equilibri ecològic. Aquesta situació té conseqüències greus per al medi ambient. Fa perillar l’economia de manera que té efectes negatius, també, sobre la salut dels ciutadans.


El sector del vending treballa per adaptar les màquines expenedores i oferir, a més, diferents opcions als clients


Davant el perfil d’un consumidor més proactiu, les empreses agafen iniciatives que minimitzin l’impacte ambiental dels seus processos.

El vending, com molts altres sectors, també s’ha hagut de reinventar per adaptar-se als canvis. Un dels desafiaments de la distribució automàtica és reduir l’impacte ambiental i millorar la responsabilitat dels consumidors. L’objectiu és connectar amb un consumidor exigent. Aquest, també, està més ben informat i demana responsabilitat amb l’entorn i les persones.

Des de fa uns anys, les empreses de vending i distribució automàtica estan aplicant mesures de sostenibilitat i, també, de reciclatge per respondre a les actuals preocupacions socials. En aquest sentit, el disseny i la innovació tecnològica són les dues grans aliades a aquest concepte.


El vending, com molts altres sectors, també s’ha hagut de reinventar per adaptar-se als canvis


El vending sostenible, com a concepte, es tracta d’un sector que no pararà de créixer. Cada vegada té més pes i més important de cara a la opinió pública.

El camí de la sostenibilitat del sector passa per anar cap a màquines de vending sense envasos. Reduïr la presència del plàstic a les màquines i apostar per envasos sostenibles i menys contaminants és l’aposta del futur.

A les màquines de vending, aquesta tendència cada vegada és més dominant de manera que les empreses dediquen grans esforços a vendre aquesta imatge ecològica i compromesa amb el planeta.