A la feina, al metro, a les estacions de tren, les màquines de vending les trobem a tot arreu. Camuflades en l’entorn però sempre cridant l’atenció. Sempre presents quan les necessitem per matar el cuquet. Avui dia, trobem màquines de vending per a gairebé tot. En primer lloc de menjar, així com també de begudes, de sucs i, fins i tot, de productes electrònics.

Aquest servei ha anat evolucionant amb els anys. Cada vegada s’adapta millor a les necessitats dels consumidors. Però, què passa amb els intolerants? A dia d’avui, hi ha productes aptes per a ells en el món del vending?

El sector del vending no és aliè a les necessitats dels clients. Constantment està incloent en la seva gamma de productes, articles que cobreixen els gustos i les demandes dels seus usuaris.


A dia d’avui, existeixen màquines de vending adaptades per a persones intoleràncies alimentàries?


Les perones amb intoleràncies alimentàries han de portar una dieta estricta. D’aquesta manera, no poden consumir molts dels productes que es trobes a les màquines expenedores.

Antigament, era gairebé impossible trobar un sol producte en una màquina expenedora que estés adaptat a qualsevol tipous d’intolerància. Per sort, la situació està canviant. Ja són diverses les empreses de vending que, també, han començat a adaptar les seves màquines. Com a resultat, tots hem de poder accedir a un refrigeri d’acord amb les nostres necessitats.

A més a més, en els últims anys, han sorgit noves empreses i nous productes que aposten per aquest tipus d’alimentació. El vending per aquest tipus de consumidors ha de complir una normativa i, també, unes condicions especials d’etiquetatge. Aquests, sobretot, s’han d’incloure a les màquines expenedores.

Els productes sense lactosa o sense gluten, finalment, ja són una realitat a les màquines expenedores. Fins fa poc, era complicat que aquestes persones poguessin trobar fora de casa un producte adaptat a les seves necessitats.


Els productes per a celíacs o intolerants a la lactosa han arribat al vending i sembla que ho han fet per quedar-se


Per això, ja hi ha hagut, de forma prèvia, moltes màquines que han anat incloent una línia saludable. Productes sense sucre, sense gluten i sense lactosa com una oferta de vending saludable. Aquesta línia va molt més enllà de les intoleràncies i pretén promoure hàbits de vida saludables.

L’objectiu ara és que cada consumidor pugui escollir. Triar què prendre quan es troba davant d’una màquina ai té alguna intolerància o si, simplement, vol adquirir productes més saludables. Identificar-los és, per tant, molt fàcil ja que aquests productes solen portar distintius que els assenyalen com a tal.

Tot està pensat perquè el públic que pateix intoleràncies alimentàries pugui cobrir els principals àpats del dia o el capritx d’entre hores sense cap risc per a la salut.

Com a conclusió, poder dir que aquest mercat ha trobat una excel·lent alternativa. Aquesta oferta en el món del vending s’ajusta a la nova realitat alimentària. Una realitat que cada vegada compta amb més alternatives de consum i que, a més, està sent molt ben rebuda a la societat.