Els tallers fomenten la creativitat i les habilitats dels infants. Esdevenen, sobretot, un factor clau pel seu creixement mental i evolutiu. Els tallers creatius per a infants són ideals per estimular les habilitats i, també, les capacitats inventives dels més petits de la casa.

Els tallers creatius tenen molts beneficis. A més d’ajudar al desenvolupament dels infants, fomenten la seva creativitat i la seva imaginació.

Però, que és la creativitat? què és el pensament creatiu? per què és tan important fer aquest treball amb els infants?

La creativitat és la capacitat o habilitat per inventar o crear coses. Es tracta de la possibilitat de generar allò nou. Nous conceptes, noves idees o noves associacions entre ells. Un bon treball de creativitat conduirà als infants a trobar noves solucions als problemes.

El pensament creatiu està molt valorat en les nostres societats. La innovació i el canvi juguen un paper important.


Els tallers fomenten la creativitat i el pensament creatiu dels infants


Als infants els agrada molt participar en aquests tallers creatius ja que hi manipulen objectes, creen noves formes i imaginen diferents escenaris. Per tant, es tracten  d’espais d’experimentació i creació on, també, els infants treuen el millor d’ells mateixos a través de l’exploració i el desenvolupament de la imaginació.


Els tallers creatius són ideals per aquells pares que desitgen oferir activitats de valor als seus infants


Els beneficis dels tallers estan relacionats amb el procés de creació. Els infants deixen volar la seva imaginació. Repassem, breument, els 5 principals avantatges d’aquesta activitat:

  • Diversió: Crear és divertit. Aquestes activitats ofereixen la possibilitat als infants a aprendre coses noves des d’una vessant lúdica. A més, els permet compartir temps i experiències amb altres infants.
  • Inspiració: Els infants disposen de totes les eines que necessiten per deixar explotar tota la seva creativitat. En aquests espais, els monitor@s els guien mitjançant les tècniques necessàries per relitzar els diferents projectes. Els infants s’inspiren, també, mitjançant la observació cap als altres companys.
  • Llibertat creativa: La llibertat ajuda a crear sense límits ni condicionants. La màgia d’aquest allibertat recau en que el procés creatiu que s’ha generat i els resultats, són el reflex de l’infant que ho ha creat.

  • Afavoreixen les relacions: Els tallers creatius són molt positius ja que permet als infants mostrar-se com són. Comparteixen experiències, també, amb altres nens i nenes, fet que els condiciona a aprendre d’una manera més global. El fet d’estar oberts, sense límits, els permet relacionar-se amb més facilitat.
  • Treball en equip: A través d’aquest tipus d’activitats, a més, els infants s’adonen de la importància del treball en equip. Crear al costat d’altres companys els fa descobrir, també, que si treballen de forma conjunta poden treure, encara més, el seu potencial.

En definitiva, els infants necessiten descobrir i aprendre del món que els envolta. Per aquelles famílies que vulguin fomentar la creativitat dels seus fills, els tallers, representen una opció meravellosa.

A Divertàlia en disposem d’una àmplia gamma i ens adaptem a qualsevol espai i a qualsevol necessitat. Amb propostes per a infants, joves i no tan joves, sempre acompanyats dels nostres monitor@s especialitzats.

Oferim diferents tallers i manualitats com ara maquillatge facial, imants, xapes, titelles de dit, bijuteria, flors amb feltre o sabó d’essències naturals, entre d’altres.