Els tallers són una excel·lent opció per als infants i per a tota la família per aquestes tardes de pluja i fred a les portes de l’hivern. Mentre que hi ha pares que decideixen posar la televisió, la tauleta o la consola, n’hi ha d’altres que decideixen preparar una divertida tarda de jocs i tallers a casa per a tota la família.

Ara que els dies són més curts, us proposem no buscar plans fora de casa. Casa vostra es pot convertir, també, en una zona de lleure durant una tarda completa de cap de setmana.

Els infants necessiten treure tota l’energia que porten dins però, també, aprecien tardes de calma i tranquil·litat mentre juguen en família. Per tant, en aquesta entrada, us fem un seguit de propostes perquè us pugueu divertir a casa.


Els tallers i les manualitats en família són una excel·lent opció per a les tardes fredes de l’hivern


Passió per la música

Ha arribat el moment que els infants puguin oferir el seu recital de cançons. En primer lloc, les que han après a l’escola i, finalment, les que més els agraden apreses a altres mitjans. També tenim la opció de retirar els mobles de la sala i ens podem posar a ballar de manera que ens divertirem tots plegats. Una altra opció és organitzar un petit concurs de karaoke familiar.

Tallers de titelles

Les podem construir nosaltres mateixos amb materials reciclats. Per tant, fer i representar titelles esdevenen dues opcions molt divertides. Els adults les poden fabricar i fer-ne una representació perquè els infants en puguin gaudir i, també, els mateixos infants poden deixar anar la seva imaginació creant una petita representació pròpia.


Els tallers ajuden a fomentar la creativitat dels infants


Trencaclosques

Als infants els agrada jugar amb altres infants, és cert. Però una de les coses que, també, més els agrada és fer un trencaclosques. El poden fer sols o en podem escollir un on hi pugui participar tota la família.

Postals personalitzades

Ara que s’acosten les festes de Nadal, sempre serà divertit confeccionar unes postals per poder-les enviar a amics i, també, a familiars.  També en podem fer per altres motius com una data especial o bé perquè, simplement, ens vingui de gust. Per fer aquests tallers només necessitem cartolina, pintura o colors i llapis i bolígraf.

Una casa de cartró

Una casa, un cotxe, un avió o, també, el que ens permeti la nostra imaginació. Tot és possible sempre que tinguem una capsa de cartró on l’infant hi càpiga a dins. Ell pot encarregar-se de tota la decoració i quan l’acabi podrà jugar amb ella.


Un collage, inventar un conte, fer postals,…, els tallers en família poden arribar a ser molt divertits


Fer un collage

Als infants els agrada molt col·leccionar coses. Una sortida al camp o a la muntanya per agafar fulles seques, pedres o altres objectes, una cartolina i cola. Amb aquests elements ja podem confeccionar un collage que pot esdevenir, també, en una autèntica obra d’art familiar. Aquesta la podrem penjar a l’habitació de l’infant o a qualsevol racó de la casa.

Inventar un conte

Algú comença la història i els altres, per torns, van afegint frases fins a completar el conte. El resultat acostuma a ser una història molt divertida.

Jocs d’enginy

A veure qui diu més noms de nena, o de nen, o estris de cuina, o oficis o el que vulgueu. El joc es pot anar complicant segons l’enginy dels participants. Es poden demanar paraules curioses com ara coses que hi càpiguen dins d’una capsa de sabates, plats que es puguin menjar amb les mans, animals que no tenen pèl o qualsevol altra endevinalla que se’ns pugui ocórrer.

Divertiu-vos en família! Quan els dies són més curts i fa fred al carrer, no tenim perquè enganxar-nos a la televisió o al telèfon. Podem jugar i fer moltes activitats amb ells a casa. Preneu-ne nota.