El casal d’estiu és un espai ple de magnífiques oportunitats per potenciar les habilitats i les capacitats dels infants a través de les activitats. El casal d’estiu, però, va molt més enllà de les hores centrals de la jornada. Què passa abans que comenci la jornada? Què passa un cop aquesta s’ha acabat?

Avui us parlem sobre els serveis complementaris del casal d’estiu. Des de Divertàlia som conscients de la dificultat que tenen avui en dia moltes famílies per conciliar la vida laboral amb la familiar. En conseqüència i per tal de cobrir aquesta necessitat oferim, també, que aquestes famílies puguin portar els seus fills una estona abans que comenci el casal d’estiu. El servei d’acollida té una durada d’una hora ja que està actiu de 8h a 9h del matí.

També oferim la opció d’un servei d’acollida o casal de tardes. En aquest servei d’acollida, al matí i a la tarda, els infants estan vigilats en tot moment pels nostres monitors.


El servei d’acollida del casal d’estiu permet als infants jugar a tota mena de jocs, aprendre i divertir-se


Lluny d’oferir un servei de guarderia convencional, volem que l’acollida matinal estigui, sobretot, enfocada al lleure. D’aquesta manera, aquesta franja es converteix en un espai lúdic, educatiu i, també, d’horari flexible. Mentre els infants juguen i comparteixen, aprenen a relacionar-se d’una manera relaxada i agradable.

El principal objectiu del servei d’acollida del casal d’estiu es que els infants es diverteixin, juguin i aprenguin dins d’un abmient distès abans de començar la jornada.

Proporcionem recursos lúdics. Manualitats, música, jocs de taula, contes així com també un ampli ventall d’activitats per fer d’aquesta estona, un espai molt amè. Per tant, es fonamenta en l’aprenentatge mijtançant diferents formes d’entreteniment.


Al casal d’estiu, també, oferim el servei de menjador completament en anglès


Els infants que no marxen cap a casa tenen la possibilitat de fer servir el servei de menjador. Alimentació amb cuina pròpia o mitjançant càtering amb hora lectiva en anglès és la opció un cop s’ha acabat la jornada d’activitats.

Després de dinar, els més petits aporiften l’estona més tranquil·la i relaxada del dia per gaudir d’un moment de calma amb jocs i racons. Els grup d’infants més grans poden gaudir de l’espai de lectura i jocs de taula.

En l’espai del menjador treballem per promoure també hàbits saludables. Fem una proposta de menú prioritzant el producte de temporada. La composició de menús és única per cada casal d’estiu.

En definitiva, l’hora del menjador també és una molt bona oportunitat perquè els infants reforcin les seves relacions socials.

Així doncs, hem descobert la importància que tenen aquest serveis. L’acollida i el menjador, molt més enllà del casal d’estiu.