La Castanyada és una festa popular dels Països Catalans. Des de fa unes setmanes, ha arribat la tardor. El temps del fred começa a dibuixar-se al calendari i, per tant, tornen les festes a la vora del foc.

Al nostre calendari, la festa de la Castanyada és sinònim de castanyes, de moniatos i de panellets. Segueixen el costum de la festa de Tots Sants de manera que compleixen una gran funció social tot i haver perdut, amb el temps, el seu caràcter d’ofrena funerària.


Per Tots Sants, castanyes i panellets. Aquesta dita popular ens recorda que els panellets també sónun producte típic d’aquesta diada


La Castanyada i Tots Sants ens diuen que l’estiu s’ha acabat definitivament. Aquesta setmana us parlàvem aquí al blog de les activitats de tardor que podeu fer amb els infants. La tardor és una època de l’any molt inspiradora i molt interessant per a poder fer tallers i poder desenvolupar la creativitat dels infants. Però avui, a més, us volem proposar una activitat diferent. Cuinar receptes de la castanyada amb els infants.

Avui, als nostres menjadors escolars, hem pogut gaudir d’un menú especial de la castanyada. Afirmem, a més, que la tardor és una època de l’any molt interessant si parlem de menjar i de gastronomia. Tots els aliments d’aquesta estació ens aporten nutrients molt beneficiosos per la salut.


La Castanyada és una jornada festiva ideal per introduir a la cuina als més petits de la casa


En primer lloc, coure castanyes i fer panellets és una bona activitat lúdica per a tota la família. A més, també és ideal per passar una tarda de tardor en família.

Cuinar en família és divertit. Fa que els infants aprenguin, també, a menjar millor. A continuació us adjuntem dues receptes fàcils i divertides.

La primera d’elles, de com fer Castanyes i Moniatos

També us podeu descarregar la recepta de com fer els panellets de pinyons

Esperem que passeu i que gaudiu d’una molt bona castanyada!