L’activitat de piscina al casal d’estiu desperta una gran fascinació als infants. Existeixen tot tipus de jocs adaptat a cada edat i a la seva habilitat per nedar que a més a més els ajudaran a que aquestes activitats a la piscina siguin inoblidables.

Els éssers humans tenim una especial relació amb l’aigua, cosa que s’accentua especialment en els més petits de la casa. L’aigua és la nostra font de vida, estem formats majoritàriament d’ella. També ens permet passar estones genials de relaxació, d’oci i d’esport.

Al casal d’estiu utilitzem l’aigu com un mitjà i una eina més d’aprenentatge. A continuació us citem algunes de les opcions educatives que poden oferir els jocs amb aigua. Les voleu conèixer?


La piscina i els jocs d’aigua són dues de les activitats estrella dels Casals d’Estiu. A part de ser molt divertides, aporten moltes opcions educatives als infants.


  • Nedar. És potser la manera més clàssica i evident de realitzar activitats aquàtiques. Però, com veurem, no és la única. Els beneficis de nedar en els infants són molts perquè els brinda unes possibilitats de moviment que no tenen habitualment. A més a més podem aprofitar aquesta activitat al casal d’estiu perquè prenguin consciència sobre la importància dels primers auxilis.
  • Jugar en grup. Els jocs d’aigua ofereixen als infants l’oportunitat de compartit i jugar amb altres companys de manera cooperativa. Existeixen moltes activitats per fer amb aigua al casal d’estiu.
  • Millora del càlcul matemàtic i la lògica. L’aigua és un element genial per posar en pràctica conceptes bàsics com, per exemple, ple o buit. També es poden experimentar lleis de la física comprovant la flotació dels diferents objectes.
  • Posar a prova els sentits. Deixar-se portar per l’oïda, el tacte, la vista, permetrà als infants ampliar la seva experiència sensorial. Poden experimentar diferents tipus de temperatures, afegir diferents textures, o relaxar-se mentre escolten el so de l’aigua.
  • A la platja. Algun casal d’estiu incorpora l’activitat de platja que permet jugar amb l’aigua i la sorra. Combinant el millor dels dos elements, estimulen els sentits, fomenten el creixement i el desenvolupament i ajuden a la coordinació motora dels infants. A més, serà molt més enriquidor si el comparteixen amb altres infants.
  • Crear consciència ecològica. L’aigua és un bé escàs i sempre és un bon moment per parlar-ne als infants. Per això, és important que els monitors del casal d’estiu transmetin els valors amb la pràctica i que els jocs proposats no suposin un malbaratament d’aigua.
  • Relaxar-se i desenvolupar-se emocionalment.  L’aigua és una de les activitats més relaxants, que alleuja la tensió i anima als més petits a l’alliberar les seves emocions esquitxant, colpejant, abocant i xipollejant-la. Tot això mentre s’ho passen d’allò més bé.


La piscina és una activitat més dins del casal d’estiu. Tots els nostres monitor@s estan vigilant i dinamitzant l’estona per fer-la més amena i segura. L’activitat de piscina és una forma més de gaudir del temps de lleure


A part de totes aquestes opcions educatives, també existeixen multitud de jocs que es poden fer amb els infants a la piscina al casal d’estiu. Això sí, sempre vigilats pels monitors. L’oci i la seguretat han d’anar sempre agafats de la mà.

Tant si saben nedar com si no, cal vigilar sempre als infants. Mentre que hi ha infants que els agrada i gaudeixen l’aigua, n’hi ha d’altres que li tenen por. Amb aquests caldrà anar a poc a poc. Es pot començar jugant a la vora de la piscina per després jugar amb ells dins de l’aigua, sempre agafant-los perquè deixin la por mica en mica. Als que els agrada l’aigua se’ls poden plantejar activitats com els salts, jocs amb pilota dins de la piscina, balls o exercicis al ritme de la música dins l’aigua, circuits amb proves i una llarga llista de més activitats.