Una de les activitats estrella dels casals d’estiu i de les que té més èxit és, sobretot, la nit de Bivac. Una experiència que permet als infants dormir fora de casa amb els seus companys.

Els infants, a partir dels 6 o 7 anys comencen a ser més independets de manera que tenen més confiança amb els seus amics. A aquesta edat, dormir fora de casa una nit i fer-ho als casals d’estiu té un gran atractiu. Tot el que signifiqui sortir de la rutina els crida molt l’atenció.

A més, dormir fora de casa i fer-ho als casals d’estiu pot esdevenir, sobretot, una ocasió molt bona per ajudar a millorar diferents aspectes. En primer lloc, l’autonomia, les bones maneres i, finalment, les relacions socials.


Una de les activitats estrella dels casals d’estiu i de les que té més èxit és, sobretot, la nit de Bivac


Sempre hi ha, però, un moment de dubte per part de les famílies. Moltes d’elles pretenen allargar més enllà del que caldria aquest moment de dormir fora de casa. Pensen, a més, que és perjudicial que els seus fills són encara massa petits per viure aquesta experiència.

Dormir fora de casa és tota una experiència. Fer-ho als casals d’estiu és tota una aventura per als més petits de la casa. És, a més, una experiència que els enriqueix. Donar aquesta oportunitat als infants és, sobretot, un esdeveniment del que en gaudiran al màxim.

Generalment, els infants dels casals d’estiu, estan preparats per dormir una nit fora de casa. Compartir aquesta experiència amb infants de la seva edat és molt enriquidora. Els ajuda, també, a reforçar la seva autoestima i a crear vincles amb els seus companys.


La nit de Bivac dels casals d’estiu afavoreix a les relacions socials dels infants


Una part important de l’experiència d’anar als casals d’estiu és el creixement personal de l’infant. Aquest fet augmentarà, sobretot, la seguretat en ell mateix així com el seu nivell d’independència.

Els equips de monitors els ajudaran a integrar-se i a involucrar-se en totes i cadascuna de les activitats plantejades.