ELS MENÚS ALS MENJADORS ESCOLARS

//ELS MENÚS ALS MENJADORS ESCOLARS

ELS MENÚS ALS MENJADORS ESCOLARS

Els menjadors escolars són espais on es desenvolupa l’àpat del migdia. Aquest és, sobretot, l’àpat que aporta el major percentatge d’energia al llarg del dia.

Generalment es composa d’un primer plat rics en glúcids o hidrats de carboni i un segon plat composat per un aliment proteic. Com a resultat, el primer plat es compon d’arròs, pasta, llegums o bé patata. Són aliments que aporten molta fibra i que, a més, contenen moltes vitamines hidrosolubles. El segon plat alterna la carn, el peix i els ous. D’aquesta manera, assegurem, també, totes les proteïnes que els infants necessiten. Aquest aliment proteic va acompanyat de guarnició. En primer lloc, verdues i hortalisses (com a font important de vitamines, minerals i també fibra).

Les postres setmanals es composen de quatre dies de fruta i un dia de làctic.


Als nostres menjadors escolars apostem per un producte de proximitat i de temporada


Als nostres menjadors escolars el menjar és elaborat de forma casolana. D’aquesta manera, a més, tenim cura de la presentació. Així també s’escurça el temps entre l’hora del cuinat i el moment de servir-lo.

També fem menús especials per motius de salut i, també, per motius ètnics i religiosos. Oferim menús terapèutics sota prescripció mèdica així com les seves derivacions.

Menjadors escolars per nens petits

Cada curs escolar, Espai Cuina Divertàlia realitza una tasca de revisió i millora dels menús dels nostres menjadors escolars. Fem una proposta de menú mensual en detriment del menú de temporada i, d’aquesta manera, donem prioritat a l’estacionalitat dels productes. Com a resultat, afavorim, així, el producte de temporada.

La composició dels menús és única per a cada mes. No es torna a repetir al llarg de tot el curs escolar. La configuració dels menús dels menjadors escolars segueix els criteris nutricionals del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.


Els menús dels menjadors escolars segueixen els criteris nutricionals del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya


AVANTATGES DEL MENÚ MENSUAL

Als menjadors escolars s’afavoreix el producte de temporada específicament per a cada mes de l’any. D’aquesta manera, també, es desperta l’interès dels infants davant la varietat de propostes culinàries.

Es fomenta la incorporació de nous productes. La composició dels menús és única per a cada mes i no es torna a repetir al llarg del curs escolar.

CRITERI DE COMPOSICIÓ DELS MENÚS

A banda de l’estructura dels dinars, introduïm nous cereals com la quinoa. Reduïm la presència de carn vermella als nostres menñús i incrementem les propostes de peix amb lluç, bacallà i també salmó.

MENÚ ESPECIAL PER A FESTIVITATS

Els dies assenyalats al calendari, elaborem un menú especial amb plats, postres i begudes que siguin típics com la botifarra d’ou, la coca de llardons, els panellets o els torrons.

També oferim el dia sense proteïna animal, el dia vegetarià i, un cop al mes, fem la proposta d’un dia temàtic als nostres menjadors escolars.

2019-05-15T13:27:24+00:00

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies