MENJADORS ESCOLARS, MOLT MÉS QUE L’HORA DE DINAR

//MENJADORS ESCOLARS, MOLT MÉS QUE L’HORA DE DINAR

MENJADORS ESCOLARS, MOLT MÉS QUE L’HORA DE DINAR

Des de fa alguns anys, els menús, dels menjadors escolars s’ha convertit, sobretot, en un tema important. Què es serveix? D’on procedeix? Qui i com es gestiona aquest menjar?

Actualment, són moltes les iniciatives, tant des del sector de la comunitat escolar com des de fora, que veuen la necessitat de generar canvis en aquesta alimentació per a col·lectivitats.

En primer lloc, una de les apostes més importants és la d’aconseguir menús amb més fruita i verdura. Aquesta, a més, ha de ser, preferentment de proximitat i de temporada i, també, de producció ecològica. L’objectiu és introduir una alimentació equilibrada en la que abundin els productes de gran qualitat.


Una de les apostes més importants és aconseguir més fruita i verdura de qualitat als menjadors escolars


L’atenció que es presta als infants en edat escolar no ha de limitar-se als aspectes estrictament docents. Ha d’abastar, també, a tots aquells que afavoreixen el seu desenvolupament mitjançant una educació integral. Aquests inclouen, per tant, els aspectes de la alimentació.

Els menjadors escolars tenen una especial responsabilitat des del punt de vista nutricional. És una de les parts més importants del centre. Un pla d’àpats ben dissenyat, contribueix a lluitar contra aquelles patologies en les que la dieta té una influència constatada i, d’aquesta manera, formar infants sans.

Els menjadors escolars exerceixen una funció nutricional i educativa molt important. D’aquesta manera contribueixen a l’adquisició d’hàbits i són un marc de socialització i convivència.

Cada vegada és ,és gran el nombre d’usuaris dels menjadors escolars. Les aportacions de verdures, hortalisses, fruites i peixos han de guanyar importància als menús a  l’escola.


El producte de qualitat està guanyany protagonisme dins els menús dels menjadors escolars


La composició dels menús i la forma en què es subministren a l’escola ha de proporcionar aliments de qualitats. També ha de tenir aportacions nutricionals suficients i adequades d’acord amb les guies alimentàries. Per tant, ha de contribuir al fet que els infants gaudeixin d’experiències nutricionals positives al costat dels seus companys de classe.

Els menjadors escolars haurien d’estar integrats dins dels projecte educatiu de cada cente i proporcionar oportunitats perquè els infants enriqueixin la seva educació a través de l’alimentació i del lleure. Alhora, han d’experimentar i de compartir amb els seus companys, la degustació d’aliments i formes culinàries que no han provat a casa. D’aquesta manera, es facilita un ambient molt positiu als menjadors escolars.

2019-06-07T14:38:56+00:00

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies