Aquestes setmanes no podem sortir de casa i no podem anar a comprar materials per poder fer manualitats. Per això, sobretot, hem d’aprofitar les coses que tenim al nostre domicili.

Les manualitats amb materials reciclats ofereixen molts avantatges per als infants. No només ho fan des de l’àmbit educatiu. Es poder fer mil i una coses i només ens fa falta una mica d’imaginació. Deixem volar la creativitat?

Les joguines ecològiques són una opció molt interessant per ensenyar el reciclatge als infants. Casetes, castells de cartró o cotxes que es poden fer amb materials senzills i, també, reciclats.


Les manualitats amb materials reciclats ofereixen un bon ventall d’opcions per a desenvolupar la creativitat dels infants


Avui us volem proposar unes divertides manualitats amb materials reciclats. Aquestes estan pensades, sobretot, per fer amb els infants a casa. També us permetran passar una tarda d’allò més divertida de manera que, a més, estarem ensenyant una lliço molt valuosa.

Una bona manera d’ensenyar als infants a respectar i cuidar l’entorn és a través del reciclatge perquè és una activitat molt senzilla en la que els més petits hi poden participar de manera molt activa.


Us proposem tres manualitats amb materials reciclats per poder fer a casa


GALLINA OUERA

Per er aquesta divertida ouera, només necessiteu una ouera de cartró. També un troç de feltre vermell (si no en teniu ho podeu fer amb el mateix cartró), pintures, unes tisores, cola i retoladors.

En primer lloc, hem de retallar el buit d’un ou de la ouera de cartró. Retallerm el feltre o un troç de cartró en forma de cresta petita. Després hem de retallar dos triangles que faran de bec de la gallina i els hem de pintar de color groc. Quan haguem enganxat la cresta i el bec, només ens cal dibuixar els ulls de la gallina i ja haurem acabat.

PUNTS DE LLIBRE AMB PALS DE GELAT

Es poden crear punts de llibre o titelles amb pals de gelat o amb qualsevol tipus de cartró. Podem crear el personatge de moda o el que més ens agradi. Només amb palets, amb pintura i, també, amb molta imaginació ens poden quedar unes creacions ben divertides.

FUTBOLÍ DE TAULA

Una partida amb aquest futbolí casolà us permetrà passar estones molt divertides. Podem fer els jugadors amb xapes, amb taps de suro o amb taps de plàstic. El terreny de joc pot ser de la mida que més ens convingui, només ens cal un troç de cartró per construir-lo. També el podem fer amb cartolina o una capsa de sabates. És el moment de crear el vostre estadi ideal, donar-li forma i pintar-lo. Juguem?


La creativitat i la imaginació són dos valors clau per poder construir manualitats i per passar bones estones en aquest confinament


El reciclatge és una acció que molts realitzem de manera habitual. A les nostres llars no és gens estrany tenir cubells de brossa de diferents colors i mides per classificar els residus.

Les manualitats amb materials reciclats consisteixen en això. Una manera divertida i molt econòmica de crear articles, joguines, elements decoratius, amb elements que ja no fem servir.