Arriben les festes de Nadal i només al sentir aquesta paraula, als ingants se’ls il·lumina la cara. És temps de carrers guarnits amb llum, taules ben parades, dolços i torrons, vancances escolars. És temps de trobades familiars, de regals arribats de personatges com el tió, el pare Noel o els Reis. Temps d’emoció i il·lusió.

Però, què podem fer aquestes festes amb els infants?

  • Fer la carta als Reis en versió retallar-enganxar agafant fotografies de catàlegs de joguines, retallant el que demanaran i enganxant perquè quedi una carta molt vistosa. 
  • Fer manualitats per penjar a l’arbre de Nadal ajudarà als infants a millorar la seva habilitat i la seva creativitat. Una fulla retallada en forma d’estrella, un dibuix fet amb gomets, algun dibuix retallat en cartolina segur que serà un motiu d’orgull dels infants que segur que ho ensenyaran a tots els convidats que vinguin a casa aquests dies.
  • Fer una foto familiar nadalenca al costat de l’arbre, al costat del tió, vestits de forma elegant,…perquè l’infant la pugui decorar després i regalar-la a qui vulgui.
  • Decorar la casa fent el pessebre, l’arbre, posant llums. Podeu passar una bona estona amb els infants per tal de decorar el vostre menjador com es mereix.
  • Donar menjar al tió perquè s’animi a cagar fort i molts regals la nit de Nadal. Podeu fer que els infants li preparin un lloc acollidor, amb mantes. La tradició del tió segueix sent molt viva.
  • Planificar bé les vacances de Nadal per tenir temps de fer-ho tot. Imprimiu un calendari dels dies de vacances i penseu i escriviu què fareu cada un dels dies. Això pot ser en si una activitat per una tarda a casa. Hi ha moltes coses a fer aquests dies així que tocarà organitzar-nos.


El Nadal es viu a totes les cases amb molta il·lusió. Són uns dies per a compartir en família i per sortir al carrer a gaudir de la il·luminació. És temps d’il·lusió i alegria


El Nadal però, és també un moment de consumisme desenfrenat i ens trobem, cada vegada més, davant l’infant hiper regalat fet que provoca que es saturin i acabin per no valorar res. En aquest sentit us volem fer una petita reflexió. Penseu en petits detalls, en regalar experiències. Observeu amb què juguen els vostres fills i les vostres filles i veureu que gairebé ho fan sempre amb les mateixes coses.

Però no es tracta de no regalar sinó de regalar menys i pensar més què comprem. Coneixeu la regla dels 4 regals de Nadal per evitar la síndrome de l’infant hiperregalat? Es tracta de fer 4 regals agrupats de la següent manera:

  1. Un llibre o un conte
  2. Una cosa material necessària (colors, material escolar, material esportiu o musical,…)
  3. Una cosa per portar (una jaqueta, sabates, jersei, uns pantalons,…)
  4. Una cosa que li faci realment il·lusió i que sigui adequada a la seva edat

Recordeu que no hi ha millor regal que el temps de qualitat al costat de les persones que estimem.

Arriba el Nadal, moment de trobades familiars, abraçades i petons. Desitjos de pau, salut i felicitat. Des de Divertàlia us desitjem que passeu un bon Nadal i unes Bones Festes!