S’acosten els casals d’estiu. Els curs de monitor/a d’activitats d’educació en el lleure infantil i juvenil és una formació que prepara a l’alumnat per intervenir, de manera educativa, en diferents activitats.

Aquestes formacions capaciten als alumnes a, en primer lloc, intervenir de forma directe en el lleure infantil i juvenil. També, els capaciten per organitzar, dinamitzar i, a més, avaluar aquestes activitats. Tot això, dins un marc de programació general d’una organització i aplicant, d’aquesta manera, tècniques específiques d’animació grupal.

Als nostres casals d’estiu, tots els monitors que treballen amb infants disposen d’aquesta titulació. És per nosaltres, sobretot, un distintiu de caràcter obligatori per a poder oferir un lleure de qualitat.


Als casals d’estius tots els monitors que treballen amb infants disposen de la titulació per a poder treballar


Treballar com a monitors als casals d’estiu és una gran oportunitat laboral per a totes aquelles persones que són amants del lleure i que vulguin passar unes setmanes diferents. Aquests casals d’estiu fan que els monitors gaudeixin de noves experiències. L’Escola EFA organitza diferents formacions per a poder treballar amb infants i joves.

Quins requisits cal complir per treballar com a monitor als casals d’estiu?

Per treballar als casals d’estiu, cal complir una sèrie de requisits mínims. Com us expliquem, cal disposar de la titulació com a monitor en temps de lleure.

Quines són les qualitats principals que ha de tenir un monitor?

A part dels requisits, per ser monitor cal ser una persona oberta i tolerant, a més de ser extrovertit, alegre i estar motivat per la feina.

És molt important, també, tenir valors com la responsabilitat, la comprensió i la flexibilitat. A més, la persona hauria de ser capaç d’adaptar-se a tota mena de contratemps i problemes que puguin sorgir al dia a dia. I, finalment, hauria de ser una persona entusiasta i apassionada de la seva feina. Aquesta actitud es contagia a totes les activitats que es realitzen i fomenten, a més, valors socials molt positius.


Els monitors dels casals d’estiu són persones entusiastes i apassionades pel món de l’educació en el lleure


Cada vegada, som més les empreses que estem cercant professionals capacitats per a treballar amb infants. Professionals que sàpiguen organitzar activitats, realitzar programacions i aconseguir que tots els infants gaudeixin de les seves vacances.

Una de les èpoques fortes per treballar com a monitor de lleure és a l’estiu. De totes maneres, però, la titulació en lleure infantil i juvenil té moltes més sortides professionals de les que, potser, ens podem pensar en un principi. D’aquestes sortides, però, en parlarem en alguna altra ocasió.