Inculcar als nens i les nenes la pràctica de l’esport infantil i combinar-ho amb una alimentació saludable afavoreix el seu desenvolupament físic i cognitiu. A més els aporta altres beneficis importants a curt, mitjà i llarg termini.

No hi ha cap mena de dubte que l’esport infantil aporta tota una sèrie de beneficis. En primer lloc, els infants són, en general, més sans, més feliços i, també, està demostrat que, tenen un millor rendiment acadèmic.


Esport infantil i alimentació saludable, una combinació molt beneficiosa per als infants


BENEFICIS DE L’EXERCICI FÍSIC INFANTIL

Si els infants fan exercici o practiquen algun esport, aprenen a seguir una sèrie de regles i, també, a crear hàbits. Els ajuda, a més, a socialitzar-se i a millorar les seves habilitats per relacionar-se.

En l’aspecte físic, augmenten les seves habilitats motores de manera que afavoreix al seu desenvolupament físic. L’esport i l’exercici infantil ajuda, a més, a poder corregir alguns defectes físics.

L’exercici ajuda als infants a allunyar-se del sedentarisme. Redueix el temps que dediquen a veure la televisió i als videojocs. Seran, també, infants més sans ja que la pràctica regular de l’exercici físic els aporta els mateixos beneficis per a l’organisme que als adults.


L’esport i l’exercici infantil ajuda als infants a allunyar-se del sedentarisme


La responsabilitat dels pares és la de motivar als infants. Jugant amb ells, ensenyant-los a conèixer algun esport,… Més endavant, seran els propis nens els que escolliran el que més els agrada. El més important és que creixin amb la inquietud per desenvolupar alguna activitat física i, si és amb altre infants, molt millor.

No hi ha un exercici físic infantil que sigui millor que un altre. El més important és que l’infant es senti a gust i es diverteixi amb la que ha escollit.

La OMS (Organització Mundial de la Salut) recomana una hora d’exercici físic moderat al dia. En els més petits, els exercicis aeròbics són els més adequats. Els ajuda a desenvolupar la seva coordinació, elasticitat, equilibri i el seu sentit del ritme.