Moltes vegades hem parlat de la importància que té l’exercici físic pels infants. A causa del coronavirus, les escoles han suspès les classes. Les famílies no poden sortir al carrer lliurement. Per tant, per aquest motiu, els infants són a casa i és important que segueixin el seu ritme vital.

Avui us volem fer algunes propostes perquè els infants puguin fer exercici físic sense sortir de casa.

La situació que vivim és extraordinària i no té precedents. També és una situació del tot desconeguda per a totes les famílies del nostre país. Aquest fet provoca que resulti difícil poder conciliar les hores de teletreball dels pares amb l’atenció que demanen els infants.


L’esport i l’exercici físic ajuda als infants a créixer de manera saludable


Enmig d’aquesta situació i sense la possibilitat de sortir al carrer a practicar esport i fer exercici físic a l’aire lliure, els experts revelen que la clau perquè infants i pares es sentin millor, passa, sobretot, per practicar activitat física a casa.

Aquesta passa, també, per incloure un component lúdic. Acabar amb l’avorriment i el desconcert dels infants és possible amb una sèrie de petits jocs i exercicis.


L’exercici físic ajuda als infants a desenvolupar la seva coordinació, elasticitat, equilibri i el seu sentit del ritme


Una de les activitats per mantenir als petits de la casa actius durant força estona passen per la música. Posar música i ballar, una competició de salt vertical per veure qui salta més, fer exercicis d’equilibri a veure qui aguanta més en una posició determinada o, també, si tenim espai, jugar a fet i amagar.

Una altra opció, si l’espai ens ho permet, és saltar a corda. Podem trobar diferents jocs amb pilota, saltar obstacles o jugar al joc de l’estàtua.

Construïr un camí o un circuït d’obstacles i caminar per sobre seu també és una bona opció.

Finalment, sempre podem anar a buscar algun exercici més estructurat. Us heu plantejat mai fer ioga amb els vostres fills? Heu pensat mai en posar-vos a fer una rutina de força o de flexibilitat i que ells us segueixin?

Sigui com sigui, manteniu als infants actius en aquestes setmanes que venen per davant.