Les colònies i el lleure són un valor fonamental del nostre entorn. Tot i així, pensem que s’ha de reconèixer més la seva importància ja que són un element clau. Cal seguir potenciant el seu seguiment i consolidació.

Venim del lleure de les sortides a la natira, de la descoberta de l’entorn i del joc com a eina d’aprenentatge. Avui en dia, s’ha crescut molt i s’han arribat a crear estades pel màxim possible de joves i d’infants. No hem de perdre el nord ni l’essència de l’educació en valors, l’entorn i les persones.

Els esforços són grans, com ho és la tasca dels educadors en el lleure, que acompanyen als menuts i no tant menuts a aprendre viure i conviure en un entorn diferent al de l’escola.

Fora de les aules també hi ha educació. Aquesta es basa en la suma i la cohesió de grups, en el grup com a eix directe de participació i la veu de tots els participants en el sentit més crític i respectuós.


El dret al lleure és igual per a tothom, no només ha de quedar reflectit als infants. I si anem més lluny? I si tots en som partícips?


És per això que creiem en un oci familiar, pels de casa, pels més propers. Un lleure que faci compartir experiències. Un lleure que combinat amb una dosis de despertar la imaginació i, sobretot, que faci gaudir.

A Penyafort, la casa de colònies de Pontons, creem, dinamitzem i gestionem colònies escolars per infants i joves, colònies 24 hores i també estades en família els caps de setmana.

Què us semblaria un dissabte de senderisme i sortida de descoberta per la natura? I si ho fem amb una combinació de mindfulness i ioga en família? Us imagineu un cap de setmana musical creant diferents instruments amb la reutilització de materials reciclats?

Per conèixer més informació sobre les nostres activitats a la Casa de Colònies de Penyafort, posa’t en contacte amb nosaltres a través del mail colonies@divertalia.cat. Volem compartir amb tu i fer-te la proposta que millor t’encaixi.

A Penyafort, 100% natura, lleure i casolà.