L’educació ambiental al casal d’estiu és fonalmental perquè els infants prenguin consciència de la necessitat de tenir cura de l’entorn.

El medi ambient ha de ser un tema molt important en la societat en què vivim. En especial, però, ho ha de ser per als infants ja que són les generacions que ens garantiran un planeta millor.

Per tant, al casal d’estiu, els temes ambientals han d’existir i n’hem de fer conscients als infants i en la seva educació. En primer lloc, fent un ús racional i conscient dels recuros naturals. Promoure aquesta educació ambiental al casal d’estiu farà que es transformi la conducta dels infants en valors ambientals.


al casal d’estiu, els temes ambientals han d’existir i n’hem de fer conscients als infants i en la seva educació. 


El destí del planeta està a les notres mans. De manera que, si des de ben petits, els infants aprenen a racionalitzar recirsos i a aportar el seu granet de sorra, estarem lluitant contra el canvi climàtic. En aquest examen es on ens juguem un món millor, més sostenible i, també, més estabel.

Accions de la vida quotidiana que fem sense adonar-nos, poden incidir, també, a tenir cura de l’entorn. Al casal d’estiu ho volem treballar i li volem donar la importància que realment té. Reciclar, allargar la vida dels objectes, tenir consciència a l’hora de consumir aigua,…

Què és l’educació ambiental?

Molts de nosaltres hem sentit a parlar sobre l’educació ambiental. Aquest concepte, però, segueix generant dubtes i incògnites per a la majoria de la societat. És cert que aquest concepte és relativamet nou i és per això que el volem portar al casal d’estiu.

Quan parlem d’educació ambiental al casal d’estiu, parlem d’un procés de lleure educatiu que té un objectiu molt clar. Conscienciar als infants sobre la importància que té el medi ambient. En aquestes activitats educatives volem transmetre i desenvolupar una sèrie de valors i actituds. Aquests, sobretot, porten cap un ús adequat i racional dels recursos naturals que ens envolten.


Quan parlem d’educació ambiental al casal d’estiu, parlem d’un procés de lleure educatiu que té un objectiu molt clar.


És en aquest punt on entra en joc i té un paper molt destacat aquest tipus d’educació. Conscienciar als infants sobre la situació a la qual ens enfrontem és molt important. Al casal d’estiu volem educar en valors i poder-los transmetre per aconseguir un món millor.

Activitats com saber separar els residus, fer sortides a la natura, fer tallers amb materials reciclats són algunes de les activitats més destacades del casal d’estiu. S’estan convertint en un factor molt important a l’hora d’orientar els infants en la conservació de l’entorn.

Per tot això, hem de ser conscients de la importància que suposa fer activitats d’educació ambiental al casal d’estiu.

Finalment, volem remarcar que el medi ambiebnt necessita de tota la societat ja que sene la mateixa és impossible donar solució a totes les problemàtiques.