EL DIA VEGETARIÀ ALS MENJADORS ESCOLARS

//EL DIA VEGETARIÀ ALS MENJADORS ESCOLARS

EL DIA VEGETARIÀ ALS MENJADORS ESCOLARS

Al nostre país, milers d’infants mengen cada dia als menjadors escolars. Creiem, sobretot, que els menjadors escolars, influeixen en els hàbits alimentaris dels nens i nenes i, per tant, incideixen en la seva salut.

Des del curs 2018-2019 i per petició de les escoles, portem a cap, mensualment, el dia vegetarià als menjadors escolars.

En l’actualitat, de manera generalitzada, es consumeix un excés de proteïna animal. Està comprovat que, aquest excés, pot ser perjudicial per la salut a llarg termini. Per tant, hem de potenciar la inclusió de verdures i de proteïna vegetal en la nostra dieta. Des de Divertàlia i adaptant-nos a les necessitats de les escoles, oferim el dia vegetarià als menjadors escolars.


Tenim la certesa que els menjadors escolars influeixen, directament, en els hàbits alimentaris dels infants


La importància de les proteïnes a nivell nutricional ve donada pels aminoàcids que contenen. Una vegada que les proteïnes entren a l’aparell digestiu es descomponen, finalment, en aminoàcids. De manera que van quedant com unes substàncies que el nostre organisme torna a unir de la forma que més necessita per generar les proteïnes corresponents.

El que sí que és diferent entre les proteïnes vegetals i les animals és el tipus d’aminoàcids que contenen.


Als nostres menjadors escolars apostem per l’alimentació saludable i de proximitat


En primer lloc, els plats haurien de constar d’una base de vegetals i estar acompanyats de proteïnes de bona qualitat.

Les proteïnes es divideixen en dos grups: les d’origen animal i les d’origen vegetal. Aquestes han d’estar, sobretot, equilibrades en el seu consum setmanal. Actualment, a la majoria de menjadors escolars del nostre país, el consum de la proteïna animal està molt per sobre de la vegetal.

Per tant, hem de saber diferenciar els diferents tipus de proteïnes. En primer lloc les d’origen animal com són la carn, el peix, els làctics i, també, els ous. Finalment, les d’origen vegetal com són les llegums, la fruita seca i les llavors.

Des de Divertàlia apostem per una alimentació basada en el producte de temporada i de proximitat ja que el seu impacte en la salut i en el medi ambient és, per tant, mínim. Si els menjadors escolars apostessin per un tipus de producte diferent, on predominés el sistema industrial, els processats i, també, els aliments que han recorregut grans distàncies, l’impacte i les conseqüències serien ben diferents.

Els menjadors escolars tenen la gran responsabilitat d’ensenyar, al futur de la nostra societat, els hàbits que, en gran part, marcaran la seva vida. D’aquesta manera, un adult sa, serà un adult més feliç.

2019-10-10T09:36:37+00:00

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies