EL DIA TEMÀTIC ALS MENJADORS ESCOLARS

//EL DIA TEMÀTIC ALS MENJADORS ESCOLARS

EL DIA TEMÀTIC ALS MENJADORS ESCOLARS

Als nostres menjadors escolars celebrem, de forma mensual, el dia temàtic. Per tant, tenim l’objectiu de conèixer cada racó del món a través de la cuina i, també, de la gastronomia. Farem, més aviat, un recorregut per la cuina i els menús típics de països com Itàlia, França, Xina, Alemanya o Grècia. Aquest recorregut va acompanyat sempre d’activitats.

Als menjadors escolars fem activitats de lleure, passatemps, contes i tallers dedicats a cada país que treballem.

La importància de la gastronomia de cadascuna de les regions del món radica que ens parla de la cultura de cada un dels pobles als qual els pertany. D’aquesta manera, també, la gastronomia ens aporta moltes coses. A més de proporcionar-nos sabors deliciosos i plats únics, pot parlar-nos, de forma indirecta sobre costums i estils de vida.


 El dia temàtic als nostres menjadors escolars vol  conèixer el món a través de la cuina


Aquesta gastronomia fa una extensa visió sobre la forma de vida i, també, l’evolució de determinades regions del món. El dia temàtic als menjadors escolars ens parla de l’antiguitat de cada poble. A més, també ens ensenya l’aprofitament dels recursos locals i els avenços experimentats.

La gastronomia és també important des del punt de vista de la salut. Determinades tradicions poden estar associades al benefici i al menjar saludable.

La gastronomia, a més, ens pot arribar a mostrar aspectes com el clima. No és el mateix un plat a una regió càlida que una de les regions més fredes del planeta. Així, podem observar com al llarg de la història, la humanitat ha sabut adaptar-se a aquests canvis estacionals. A les zones més fredes, cuinant amb aliment més grassos i contundents. En canvi, a les zones més càlides, ho ha fet amb aliments més lleugers i frescos.


La gastronomia ens pot fer arribar a molts aspectes de la història de la humanitat


Les activitats d’aquest projectes dels menjadors escolars van dirigides a tots els grups. Depenent de les edats es faran més senzilles o més complexes. De la mateixa manera, els monitors tindran una participació més gran o respectarà l’atutonomia dels alumnes de més edat.

Cada monitor treballa la motivació i les activitats amb el seu grup, fent les adaptacions que cregui convenients.

En aquest projecte del dia temàtics als menjadors escolars, cada mes ens endinsarem en un país diferent. L’objectiu és conèixer costums, tradicions i gastronomia de diferents països del món.

Dins d’aquest projecte, a més, es treballen hàbits alimentaris i sanitaris així com, també, valors de relació social i de sostenibilitat.

2019-05-17T12:54:02+00:00

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información. ACEPTAR

Aviso de cookies