Els tallers creatius s’han convertit en un clàssic de les activitats que es fan cada any al casal d’estiu ja que desenvolupen les habilitats dels infants. Els infants d’edats molt diferents poden fer la mateixa activitat de manera que surten resultats ben diferents i, també, originals. Per tant, aprenen i desenvolupen les seves habilitats al mateix temps que es diverteixen.

Els tallers creatius al casal d’estiu tenen molts beneficis. A més d’ajudar els infants en el seu desenvolupament, ajuden, a més, a alimentar la seva creativitat i imaginació.

Independentment de l’elecció de l’activitat, la veritat és que als infants els encanta formar part d’aquests tallers.


Els tallers creatius del casal d’estiu tenen molts beneficis per als infants


Ens trobem davant un espai d’experimentació i creació infantil. Els participants treuen el millor de si mateixos. A més, s’aproximen a tècniques artístiques i a processos creatius. Ho fan, sobretot, a través de l’exploració i el desenvolupament de la imaginació.

tallers-casal-destiu

Certament, aprendre és bo, però aprendre mentre ens divertim és, infinitament, millor. En aquest sentit, els tallers creatius sóc essencials com a activitat amb valor afegit al casal d’estiu.

Els beneficis dels tallers creatius al casal d’estiu estan relacionats, sobretot, amb el procés de creació. Els infants han d’oblidar-se, per un moment, de les restriccions de la vida real i deixar volar la seva imaginació.

Els tallers creatius són molt beneficiosos per als infants. A continuació, us en destaquem els punts forts.


Al casal d’estiu, els tallers sempre són una de les activitats amb més valor afegit per l’aprenentatge i el desenvolupament dels infants


DIVERSIÓ ASSEGURADA

Crear és divertit. Els tallers ofereixen la possibilitat als infants d’aprendre coses noves a partir d’una metodologia divertida. A més, els permet compartir temps i experiències amb altres infants. Conèixer gent nova sempre és enriquidor. Sobretot amb els infants ja que els moments de converses i somriures estan més que assegurats.

INSPIRACIÓ AL SEU ABAST

Els infants disposen de tot el que necessiten per realitzar les seves creacions. Als tallers del casal d’estiu, els monitors guien als infants per realitzar els seus projectes. La llibertat no té límits. Les capacitats d’aprenentatge, tampoc. Els infants exploren, experimenten i reflecteixen, així, el seu propi estil.

LLIBERTAT CREATIVA

El fet de poder crear amb llibertat s’apodera dels infants. Els permet mostrar qui i com són. El procés creatiu i el resultat és el fidel reflex de qui ho ha creat. La llibertat ajuda a crear sense línimit i sense cap tipus de condicionants ja que permet als infants fer el que senten.

AFAVOREIX LES RELACIONS

Els tallers permeten als infants obrir-se i mostrar-se tal com són. Comparteixen amb altres nens i nenes les experiències i troben altres companys amb les seves mateixes idees.


Als tallers del casal d’estiu, els monitors guien als infants per realitzar els seus projectes


Amb aquest programa de tallers creatius pretenem que, al casal d’estiu, puguem aconseguir que la creativitat sigui una habilitat i una actitud que l’infant aprengui. Volem contribuir a introduir la creativitat a la vida dels nens i nenes.

No oblidem, però, que el casal d’estiu és un marc perfecte perquè els infants, a part de participar en aquests tallers creatius, facin noves amistats, aprenguin nous valors i es diverteixin en èpoques de vacances escolars.