La tardor és una època de l’any molt inspiradora i molt interessant per a poder fer tallers i poder desenvolupar la creativitat dels infants.

L’arribada d’aquesta estació suposa, en primer lloc, una transformació de la natura. Per tant, el canvi de color del paisatge va acompanyat  dels primers freds i de les nits que s’allarguen. Però en aquesta època, també, tornen les festes a la vora del foc com la Castanyada.

Aquesta setmana us explicarem els orígens populars d’aquesta festa i, a més, us proposarem tallers educatius i activitats per poder fer amb els infants.


La tardor és una època de l’any molt inspiradora per a poder fer tallers amb els infants


La Castanyada és una festa popular dels Països Catalans. Els moniatos i les castanyes, a més d’altres fruits secs, són propis d’aquesta estació. Esdevenen protagonistes d’aquesta festa i dels principals tallers educatius de la tardor.

Antigament, era freqüent, des de començaments d’aquesta estació, veure pels carrers parades de castanyes. Les castanyeres, vestides amb faldilles, davantals i també mocadors, reclamaven l’atenció sobre els seus productes.

Per tant, els costums d’aquesta festa giren al voltant del fet gastronòmic. Als nostres menjadors escolars també ho celebrem el darrer dia del mes d’octubre.


Heu provat mai de fer tallers casolans amb castanyes i moniatos?


A part d’explicar-vos la festa popular, també us volem apropar una sèrie de tallers casolans així com d’altres activitats per poder fer amb els infants per aquestes dates.
També podeu trobar altres idees clicant aquí [+]

Amb les castanyes podem fer diferents manualitats com ara una bossa per posar les mateixes castanyes (com teniu a la imatge). Altres activitats per potenciar la creativitat dels infants podrien ser fer ninots amb castanyes o ratolins amb moniatos.

Una excursió al bosc per collir castanyes pot ser una altra activitat molt divertida per fer amb els infants. També podem buscar recursos interactius o dibuixos per pintar des de casa a més de trobar algun llibre o conte d’aquesta festivitat de manera que puguem exprimir, al màxim, aquesta castanyada.

Finalment, també us volem proposar receptes. Aquestes, però, arribaran a la propera entrada del blog. Jornades festives com la Castanyada són una ocasió ideal per introduir els petits de la casa a la cuina.