Els casals d’estiu són un entorn d’activitats de lleure. Cada vegada són més presents i més nombrosos a la nostra societat. Són molts els centres, esplais, entitats, institucions els que organitzen, actualment, casals d’estiu. La principal funció és la de donar accés al màxim d’infants possible a activitats de lleure.

Els casals d’estiu es realitzen, en primer lloc, pensant sempre en el lleure. Un lleure, també, de proximitat. En les activitats que s’hi desenvolupen, l’infant ha de ser el protagonista i ha de participar d’una manera molt activa.

Les activitats dels casals d’estiu ens proporcionen experiències i situacions fora de l’entorn quotidià de l’infant. Els donen la oportunitat de generar noves perspectives del món que els envolta.


Els casals d’estiu es realitzen pensant sempre en el lleure i fent de l’infant el principal protagonista de les activitats


Casals Estiu per nens

L’estiu suposa una època sense pressions. Els infants poden experimentar sense por a equivocar-se de manera que poden conèixer, a més, quines són les seves habilitats. Aquestes els permetran, en primer lloc, participar en la presa de decisió i també en la resolució de conflictes.

La intensitat de les activitats d’estiu fa que les relacions que es creen entre els participants siguin, sobretot, molt intenses. També, potenciar la imaginació i la creativitat a través de les activitats permetrà crear noves estructures i a crar noves perspectives.


Les activitats dels casals d’estiu són lúdiques i s’adapten a totes les edats


Les activitats dels casals d’estiu són lúdiques i s’adapten a qualsevol grup d’edat. Aquestes són, també, molt variades. Van des de els jocs tradicionals fins a les activitats esportives passant, també, pels tallers i les manualitats a més de les sortides de camp. També hi ha activitats comunes com el fet d’anar a la piscina o fer jocs d’aigua refrescants.

Totes elles giren al voltant del centre d’interès, l’eix temàtic de les activitats.

L’equip humà és una de les claus més importants de l’èxit dels casals d’estiu. Monitors i monitores molt il·lusionats, compromesos i formats que transmeten el seu entusiasme cap als infants.