Després de la crisis sanitària del coronavirus, els casals d’estiu són una opció excel·lent perquè els infants puguin tornar a gaudir del lleure.

Una de les principals preocupacions de les famílies és saber quina és la millor opció pels seus fills. Amb una part del segon trimestre i tot el tercer trimestre amb les escoles tancades, els casals d’estiu s’han convertit en el referent perquè els infants gaudeixin de les seves vacances escolars.

Els casals d’estiu, i encara més enguany, són una oportunitat perquè els infants puguin desenvolupar i consoldirar les seves habilitats personals. En aquest sentit, a més, els beneficis dels casals són molt nombrosos. Us en volem destacar 4 en aquest petit article.


Els Casals d’Estiu són una opció excel·lent perquè els infants puguin tornar a gaudir del lleure


A continuació us volem destacar quatre beneficis dels casals d’estiu després del confinament:

En primer lloc, volem destacar les amistats i les habilitats socials. Els casals d’estiu proporcionen l’entorn ideal perquè els infants es relacionin socialment. A més, després del context que estem vivint, creiem que és absolutament necessari. Els primers dies seran, segur, un període d’adaptació. Un cop passat, però, aprenen a desenvolupar les seves habilitats socials de manera que milloren la seva autoestima i la seva confiança.

El treball en equip, la cooperació, l’amistat, són experiències úniques. Augmentn els nivells de confiança dels infants i la seva capacitat d’afrontar-se a situacions socials. Aprenen a prendre les seves  pròpies decisions.

També volem destacar que un dels altres beneficis dels casals d’estiu es troba en l’àrea de la intel·ligència emocional. Accions com reconèixer, comprendre i controlar les emocions. Els infants aprenen a relacionar-se i a interactuar, també, amb altres persones de manera positiva. A més, aprenen a empatitzar amb els altres infants.


Els Casals d’Estiu proporcionen un entorn ideal perquè els infants desenvolupin les seves habilitats socials


tallers-casal-destiu

Els infants poden aprendre, també, valors de lideratge personal. En una època on han estat tancats setmanes a casa, el treball de la confiança, la creativitat, la presa de decisions i la comprensió de la feina en equip, són valors essencials que poden treballar en aquest entorn a l’estiu.

Finalment, volem incidir que molts infants no gaudeixen del joc a l’aire lliure ni del joc estructurat. En època de confinament, els nens i les nenes han passat moltes hores a casa veient la televisió o davant d’una pantalla. Els casals d’estiu ofereixen el temps de joc que els infants  necessiten. Fomenten la creativitat i el compromís social.

En definitva, doncs, els casals d’estiu segueixen complementant, un any més, les activitats del centre escolar i el nucli familiar. A més, enguany, han agafat un protagonisme molt més fort del que tenien fins ara.