Gairebé tots els infants, i encara més durant el confinament, juguen a casa amb les seves tauletes, el seus ordinadors o veuen la televisió. Ara ja es pot sortir, gradualment, al carrer. Tot i així, però, són pocs els que surten a jugar diàriament a l’aire lliure de les grans ciutats. Potser per les limitacions que encara ens trobem.

Avui us volem parlar, però, dels beneficis que té el joc a l’aire lliure per als infants.

Tots els infants haurien de sortir al carrer cada dia des que són petits. Que juguin a l’aire lliure té, sobretot, infinits beneficis per ells i, també, per a tota la família.

Quan puguem tornar a fer “vida normal”, podem portar-los als parcs, a fer una excursió i, fins i tot, fer una escapada rural amb tots els membres de la família.


És molt important que els infants puguin interactuar amb la natura i puguin jugar a l’aire lliure


Tot seguit, us volem ennumerar 5 beneficis que aporta el joc a l’aire lliure per als infants.

ELS AJUDA A DORMIR MILLOR A LA NIT

Les investigacions i, també, molts estudis ens ho afirmen. Els infants dormen millor a la nit si han tingut la ocasió de poder gaudir del sol i de l’aire lliure durant el dia. L’exercici físic i les experiències noves que han tingut els ajuden a relaxar-se i a descansar millor.

UNA MANERA DIVERTIDA D’APRENDRE

Sortir a jugar  a l’aire lliure és una experiència sensorial molt positiva. Hi ha tantes coses a veure, a explorar. Hi ha tantes coses a aprendre. La natura canvia sovint i converteixen l’exterior en un lloc sorprenent i canviant. Això fa que sigui estimulant i multisensiorial per a poderhi jugar. L’aprenentatge es genera d’una manera divertida i a través de tots els sentits.

DESENVOLUPAMENT D’HABILITATS MOTORES

Els infants necessiten tenir la oportunitat de fer servir tot el seu cos i desenvolupar, a més, les seves habilitats motores. Jugar a l’aire lliure els permet caminar i córrer. A més, també poden desenvolupar les seves habilitats motores fines a mesura que recullen els seus tresors com ara pedres i, tambe, branques o fulles.


El joc a l’aire lliure beneficia a l’aprenentatge dels infants


FOMENTA UN ESTIL DE VIDA SALUDABLE

Sortir a l’aire lliure amb els nens ajudar a cremar energia i fomenta un estil de vida saludable. A través de l’activitat física i també els desafiaments, jugar a l’aire lliure ajuda als infants a dormir, a menjar i a viure d’una manera més saludable. Això els porta cap a generar hàbits i rutines.

TENIR CURA DEL MEDI AMBIENT

Jugar a l’aire lliure és una manera de sortir a la natura i prendre consciència i aprendre a respectar l’entorn en el que ens movem.

Els infants d’avui han canviat. Amb l’arribada dels dispositius electrònics. A vegades, prefereixen més quedar-se a casa. Com a pares, hem de promoure les activitats a l’aire lliure. És beneficiós per a un millor desenvolupament de l’infant. A veure si el confinament ens ajuda a gaudir més i millor del joc a l’aire lliure.