Una situació molt habitual a les llars és comprovar que als infants no els apassiona la lectura. Molts pares comproven que sempre llegeixen de forma mínima i, també, per poder complir amb les tasques proposades a l’aula.

Hem de saber que el fet que els infants es desenvolupin cap a lectura és un aspecte fonamental i vital. Desenvolupen, sobretot, la fluïdesa i aprenen, a més, a comprendre el que llegeixen de manera que poden gaudir d’aquesta activitat. Però, com els podem ajudar? Com poden, els pares, afavorir a la lectura en els seus fills?

BENEFICIS DE LA LECTURA

Introduir la lectura adequada a cada edat en l’educació d’un infant és facilitar-li, sobretot, un enriquiment de la seva intel·ligència. La lectura actima la imaginació i la fantasia. Afavoreix, a més, el desenvolupament neuronal i la seva plasticitat. Fa que augmenti, també, la seva capacitat verbal i ajuda als infants a les seves habilitats relacionals.


El fet que els infants es desenvolupin cap a la lectura és un aspecte fonamental i vital


Educativament, la lectura és un instrument de primer ordre. D’aquesta manera, els pares interessats en la formació dels seus fills, s’interessen per què els llibres formin part de la vida de l’infant.

És molt positiu que els infants integrin els llibrs i els contes en la seva línia de coneixement i aprenentatge. Com poden fomentar aquest punt els pares? Avui us volem explicar, els principals beneficis de la lectura en els infants.

  1. ELS INFANTS ESTAN MÉS MOTIVATS SI EL QUE LLEGEIXEN ÉS RELLEVANT PER LES SEVES VIDES de manera que troben sentit i valor a aquesta activitat. L’època dels romans, un món utòpic i de fantasia, oficis, descobridors, el primer home que va trepitjar la lluna,…
  2. ELS CONTES DE SEMPRE són una font extraordinària de riquesa cultural. La majoria d’ells tracten aspectes relacionats amb els principals valors com són, en primer lloc, l’amistat, la lleialtat, la valentia, la solidaritat.
  3. ELS INFANTS ESTAN MÉS MOTIVATS A LLEGIR QUAN PODEN ESCOLLIR LES SEVES LECTURES. Si els donem autonomia i control sobre els llibres que volen, llegiran més i amb més interès. És recomanable no obligar als infants a llegir els llibres que ens van agaradar a nosaltres a la seva edat.
  4. TINGUES A CASA MATERIAL DE LECTURA SEMPRE DISPONIBLE. Col·loca una caixa de llibres a l’abast dels infants. No oblidis que perquè alguna cosa es converteixi en una rutina agradable ha d’estar disponible i accessible.
  5. FOMENTEU LA LECTURA ABANS D’ANAR A DORMIR de manera que sigui una possibilitat que els resulti com un autèntic premi.