En aquest post us volem explicar quins són els principals beneficis de consumir cítrics. És molt difícil trobar algú que no hagi menjat algun cítric a les darreres setmanes. Els trobem a tot arreu tot i que, però, no en consumin els necessaris.

En primer lloc, tots sabem o hem sentit a parlar dels beneficis de prendre un suc de taronja de bon matí. Tots sabem els poders dels cítrics a l¡hora d’ajudar-nos a combatre i prevenir els refredats per la seva gran concentració de vitamina C. La veritat, però, és que, a més, els cítrics ens aporten molts més beneficis dels que coneixem.

Beneficis que van més enllà de la salut de manera que, potser, no són tan coneguts.


Consumir cítrics als mesos d’hivern ens aporta molts beneficis que van molt més enllà de la salut


Sobretot, cal recordar que els cítrics tenen un alt contingut en vitamina C. Aquesta,  però, no és la seva millor ni única propietat. Tot seguit, us n’exposem d’altres.

VITAMINES I MINERALS

El nostre cos necessita, també, vitamines i minerals perquè tot estigui en ordre. El consum de taronges i llimones és vital per obtenir vitamines A, B1, B2 i C. El consum d’aquestes dues fruites ens ajudarà per fer més forts els nostres teixits. D’aquesta manera previndrem els refredats i les infeccions de la mucosa. A més, ens ajudarà a equilibrar la nostra pressió arterial.

PROTEGEIXEN EL SISTEMA DIGESTIU

Anem a tocar un dels punts importants. Les mandarines, les taronges i les llimones desinfecten les vies digestives, dissolen els aliments i alleugen l’acidesa estomacal. Prendre cítrics serà, també, una de les millors maneres de protegir el nostre estómac.


El consum de cítrics ajudarà al nostre sistema digestiu i ens aportarà, entre altres beneficis, vitamines i minerals


PELL SALUDABLE

Els cítrics són excel·lents companys de la bellesa. El consum diari d’aquestes fruites ajudarà  la nostra pell. Hidratació o neteja facials en són dos dels beneficis més clars. Si tenim alguna infecció a la pell és recomanable menjar quatre cítrics cada matí.

DEPURACIÓ DELS ÒRGANS

Els cítrics ajuden a eliminar l’acumulació de substàncies del ronyó, la vesícula o el fetge. Aquestes substàncies poden arribar a causar dolors molt molestos o, en el pitjor dels casos, malalties greus.

PÈRDUA DE PES

A part de ser excel·lents companys de bellesa en la cura de la nostra pell, els cítrics també ens ajudaran a reduir pes. Un pomelo a l’hora d’esmorzar, per exemple, ens afavoreix a cremar greixos del nostre organisme.

Menjar cítrics és saludable i molt beneficiós per al nostre organisme. Si en prenem cada dia, més concretament, cada matí, potenciarem l’absorció de les seves propietats nutritives.