Acabem l’any 2018 amb nous reptes, noves motivacions i noves formacions 100% subvencionades perquè et puguis marcar noves fites professionals. En aquesta ocasió veurem recursos, eines i tècniques per treballar amb infants amb autisme.

A partir del proper dilluns 27 de desembre, l’escola EFA porta a l’Aula de Formació de Divertàlia una nova formació subvencionada.

La intervenció en el món educatiu té una gran rellevància en l’evolució dels infants diagnosticats amb autisme. Per tant, els seus respectius educadors/es poden contribuir activament en el seu desenvolupament i benestar.


Les persones diagnosticades amb autisme estan en el grup de persones amb necessitats dins del món de la diversitat. Precisen d’una metodologia adaptada i de reforç escolar.


Hi ha diverses teràpies i intervencions de conducta dissenyades per ajudar amb trets característics específics, aprofitant una millora substancial en la qualitat de vida dels infants diagnosticats amb autisme. Hem de partir de la base que els trastorns autistes no tenen cura perquè no són cap malaltia.

El curs va dirigit a tots els professionals de l’educació interessats en l’educació inclusiva i l’atenció a la diversitat.

La formació té com a principals objectius:

  • Saber identificar un infant amb autisme i saber com tractar-lo
  • Aprendre a orientar als familiars d’un infant amb autisme
  • Conèixer la varietat de recursos i tècniques pel seu tractament i el seu procés educatiu

Un dels dilemes de les famílies és si dur-los a una escola convencional inclusiva o a un centre d’educació especial. Els que defensen la primera opció expliquen que en una aula, els nens amb autisme, sovint ajudats de terapeutes, aprenen gràcies als seus companys a relacionar-se i comunicar-se. La resta d’alumnes també aprenen valors que els faran persones més comprensives vers la diversitat que es trobaran en la seva vida adulta.