ALIMENTS DE PROXIMITAT ALS MENJADORS ESCOLARS

/, Formació, Menjadors Escolars, Serveis de Càtering, Serveis Educatius/ALIMENTS DE PROXIMITAT ALS MENJADORS ESCOLARS

ALIMENTS DE PROXIMITAT ALS MENJADORS ESCOLARS

Actualment, l’aposta pels aliments de proximitat s’ha estès arreu del nostre territori. Un dels àmbits on aquest fet ha arrelat amb més força ha estat a l’entorn dels menjadors escolars.

En primer lloc, el consum de productes de proximitat ajuda a millorar el medi ambient i també ajuda a frenar el canvi climàtic. Per sort, tenim una terra amb una gran varietat de productes: fruites, llegums, hortalisses, llet, carn,…

A més, col·laborant amb proveïdors de km 0 afavorim l’economia local. Per tant, apostem per un model alimentari que defensa els aliments de proximitat, frescos, naturals, i saludables. Com a conseqüència, en un projecte ecològic i local tothom hi surt guanyant: des del pagès que treballa la terra fins als nostres infants als menjadors escolars. Consumir aliments de proximitat ens permet tenir-los a taula amb les seves propietats organolèptiques intactes. Els gustos són més intensos i orginials, les quantitats de verdures augmenten i desapareix la ingesta de proteïna càrnia en el primer plat.

Per aquest motiu, tots els nostres proveïdors de proximitat ens garanteixen un subministrament proper, puntutal i un servei de qualitat. Els productes que Divertàlia utilitza en el disseny dels menús són aliments ecològics certificats per la CCPAE. Treballem una cuina de proximitat, de temporada i ecològica. Els nostres menús estan basats en la dieta mediterrània, prioritzant els aliments de proximitat i el producte de temporada.


Volem ensenyar als infants a valorar els aliments de proximitat, els de la nostra terra


El nostre projecte és oferir producte de temporada, sense precuinats ni fregits, incorportant la proteïna vegetal. Les recomanacions per part de l’OMS són cada vegada més clares sobre la prioritat de disminuir la proteïna càrnia.

En conclusió, creiem que el futur va encaminat cap a una alimentació més sana i justa, en la que els aliments de proximitat seran els protagonistes als menjadors escolars.

2018-10-08T15:04:26+00:00