Són moltes les escoles que estan començant a canviar el seu sistema de menjador escolar. Aquest canvi, en primer lloc, es fa per millorar la qualitat de l’alimentació. S’introdueixen, també, productes frescos, locals i de temporada.

D’aquesta manera no només es busca millorar l’alimentació dels infants que fan ús del servei de menjador escolar sinó que, a més, també s’afavoreix i es potenia el desenvolupament de la producció de les zones properes.

A nivell de menús, el que busca el menjador escolar és que sigui més equilibrat i més variat. Aquest fet s’aconsegueix amb l’augment de la quantitat de verdures, hortalisses, fruites i llegums. A més, la reducció dels excessos de carns vermelles i productes làctics també ajuden a aquest equilibri.


Moltes escoles estan canviant el seu sistema de menjador escolar per tal de millorat la qualitat de l’alimentació.


El menjador escolar és un lloc on els infants hi passen un temps considerable en el seu dia a dia escolar. Un lloc tan important com la mateixa classe ja que aquí hi reben educació alimentària.

La promoció d’una alimentació basada en productes frescos i de proximitat al menjador escolar ajuda a consolidar un teixit productiu local que genera condicions més favorables pel nostre entorn.


Al menjador escolar, les verdures estan presents a tots els àpats


Les verdures, cuites i fresques, estan presents a tots els àpats del menú escolar. No ho estan, però, de manera testimonial sinó que, cada cop més, estan agafant més pes i més força.

Tothom coneix les recomanacions i els consells al voltant del consum diari de fruites i verdures per portar una vida saludable. Les verdures són una peça clau en aquest trencaclosques de la nutrició de les persones. Arribats a aquest punt, però, us volem preguntar si creieu que les verdures congelades són millors que les fresques. Què en penseu?

Doncs per sorpresa, les verdures congelades no es diferencien de les verdures fresques. Diversos estudis demostren que no hi ha diferències nutricionals entre elles. En alguns casos, a més, les congelades poden resultar més completes que les fresques perquè gràcies a la ultracongelació els productes són seleccionats i processats en millors condicions.

Per això, les verdures congelades són un producte clau al menjador escolar. Sempre estan disponibles. Són igual de nutritives que les fresques i són fàcils de preparar i de servir ja que arriben al consumidor netes, tallades i llestes per cuinar.