Els canvis d’estació sempre ens inspiren amb noves idees. La tardor és una època ideal per fer manualitats casolanes amb els infants. Cada canvi estacional ens brida, també, la oportunitat de planificar nous plans, nous objectius i noves metes. A més, però, la tardor sempre ens inspira alguna cosa diferent. És una estació que ens regala una gamma única de colors.

La tardor és una de les èpoques preferides dels infants i bona oportunitat per a realitzar activitats de lleure amb ells. Les fulles dels arbres canvien de color. Comencem a sentir l’aire del canvi de temporada.

Aquesta setmana us volem proposar 4 activitats de tardor per fer amb infants.


A la tardor, podem fer moltes i diferents activitats per tal que els infants experimentin i estimulin la seva creativitat


MANUALITAT PER INFANTS AMB PINTURA DE DITS

En aquesta època de l’any, és molt típic pintar arbres amb fulles de colors ataronjats. En primer lloc, podem dibuixar la silueta d’un tronc i deixar que els infants la pintin amb els dits. Per fer les fulles, una proposta molt senzilla. Tallem rotllos de paper higiència per la meitat i els dobleguem una mica per obtenir una forma ovalada. Un cop fet, mullarem un dels extrems amb la pintura i anirem decorant, també, l’arbre com millor ens agrada sense la necessitat de fer servir un pinzell.

ERIÇONS DE TARDOR

Us presentem una maualitat de tardor en la que podem aprofitar molts materials per fer un animal com aquest. Hi ha moltes formes de fer-lo però, en el nostre cas, us volem proposar la creació a partir d’una pinya que podem trobar al bosc o bé fer-la amb cartró i llana. La podem pintar amb els dits, enanxar-li plomes, ulls, posar-li plastilina,…deixem que els infants experimentin i deixin anar la seva creativitat.


Per poder fer manualitats de tardor podem anar a buscar els materials al bosc i fer, així, una sortida familiar amb els infants


MANUALITATS AMB CASTANYES

D’aquí un parell de setmanes arriba la Castanyada. Una activitat de cap de setmana familiar amb els infants podria ser la d’anar a fer una excursió al bosc a recollir castanyes. Podem aprofitar aquesta sortida per agafar altres elements de tardor i acabar fent uns caragols de plastilina com els que us adjuntem tot seguit.

MÀSCARES DE TARDOR AMB FULLES

Una darrera proposta és la d’anar al bosc de manera que recollim fulles seques. Un cop les haguem recollir, les premsarem. Per premsar-les, només necessitem un parell de llibres. Posarem les fulles en pàgines separades i col·locarem pes a sobre del mateix llibre. Com a resultat, al cap d’uns dies, tindrem el que desitgem: unes fulles premsades i preparades per fer la nostra manualitat. Les podem treure i les podem pintar creant diferents màscares. Als infants segur que els agrada i molt aquesta idea.

Què us han semblat aquestes 4 idees de manualitats de tardor per fer amb els infants? Esperem que us hagin agradat i que us haguem pogut inspirar.