Les baixes temperatures de l’hivern són un condicionant per fer activitats a l’aire lliure però podem trobar moltes alternatives per fer amb els infants. No volem que les baixes temperatures facin disminuir la diversió familiar. Avui us volem proposar un seguit d’activitats per fer amb els infants aquests mesos d’hivern.

UNA ACAMPADA AL MENJADOR DE CASA

En primer lloc, us proposem la idea d’armar un campament al mig del menjador de casa. Un llençol, pals i penjadors de roba seran suficients. Deixeu que els infants estiguin acampats al mig de casa i, fins i tot, que passin la nit dins d’aquesta tenda màgica de manera que s’ho passaran la mar de bé.

FER ACTIVITATS CREATIVES I MANUALITATS

Totes les formes d’art són una part molt important, també, en el desenvolupament personal dels infants. És, a més, una de les activitats familiars amb més èxit. Un projecte d’art lliure amb una llibreta o un full, llapis, colors i pintura. D’aquesta manera els infants faran volar la seva imaginació. Una altra idea és fer una manualitat seguint unes ordres o uns passos. Així també, a més, els infants practicaran unes activitats que desenvolupar la virtut de la paciència.


Hi ha moltes i diferents activitats de lleure per fer a casa en els mesos d’hivern


CUINAR AMB ELS INFANTS

Una de les claus per gaudir d’aquest tipus d’activitats és enfocar-se en el procés i no pas en el resultat. Al cuinar amb els infants si que és veritat que trigarem més temps i embrutarem més però, i l’estona agradable que passareu tots junts? Hi ha coses que no tenen preu! Seguir instruccions d’una recepta, en primer lloc, barrejar els ingredients, repassar la llista de la compra,…Entreteniment, aprenentatge i, a més, un resultat que segur que està per gaudir-ne molt.

JOCS DE TAULA

L’oferta de jocs de taula cada vegada és més àmplia. És una de les activitats en què els membres de la família no només comparteixen temps junts sinó que, a més, poden interactuar, formar equips i tenir metes comunes.


Jocs de taula, manualitats, cuinar, fer sortides a la neu, són algunes de les activitats més destacades per fer amb els infants a l’hivern


CAP DE SETMANA A LA NEU

A més de les guerres de boles i dels ninots de neu, són activitats que poden estar plenes d’entreteniments. Abrigueu-vos bé, trieu un bon destí i gaudiu de l’experiència.

ANAR A LA BIBLIOTECA

Les biblioteques són, a dia d’avui, un lloc que va més enllà de llegir llibres. Tot l’any s’hi fan diferents activitats per a infants de totes les edats i són un centre de coneixement i entreteniment per a tota la família.

VISITAR UN MUSEU

Aquesta pot ser una de les activitats de tot un dia o només d’un parell d’hores. Les diferents ciutats ofereixen museus de tot tipus de temàtiques. En primer lloc, trobem museus d’art. També podem anar a museus d’història o bé tecnològics. N’hi ha, a més, de dedicats, especialment als infants. Segur que en trobeu algun que us deixarà a tots contents.


Fer activitats a l’aire lliure a l’hivern o fer-ne dins de casa? Totes les opcions ofereixen moltes possibilitats


VEURE UNA PEL·LÍCULA

Aquesta és una de les opcions més fàcils. Si no teniu molta energia per fer altres activitats, veure una pel·lícula junts pot ser una idea excel·lent. Avui dia tenim moltes opcions per obtenir una pel·lícula. Plataformes com Netflix, HBO o Amazon Prime ens ofereixen veure estrenes així com, també, pel·lícules de totes les èpoques.

CAMINAR A L’AIRE LLIURE

Fer exercici és important tot l’any. Per això, i mentre sigui possible, abrigueu-vos i sortiu a caminar una mica. L’abric, juntament amb el moviment, us ajudarà a mantenir una temperatura corporal agradable i cremar calories.

Com podeu veure, el lleure familiar continua, també, els mesos d’hivern. Els pares teniu moltes opcions que van més enllà de passar el temps amb els telèfons i les tauletes.