Els casals d’estiu són espais idonis per a l’organització de jocs i d’esports dirigits. La unió de l’esport, l’educació i el lleure és un dels trets més característics de les activitats estiuenques.

Als casals d’estiu els infants practiquen diferents esports. Troben la motivació en compartir un temps amb altres infants. No són soncients, però, del beneficis que això els reporta, més enllà d’aquesta satisfacció inicial. Fer-nos conscients d’aquests beneficis és interessant de cara a potenciar la pràctica esportuva als casals d’estiu com un hàbit saludable.

Sigui com sigui, l’exercici regular afavoreix el desenvolupament físic i mental dels nens i les nenes.


Els casals d’estiu són espais idonis per a la pràctica de diferents activitats esportives


Entre altres beneficis, l’esport ajuda als infants a integrar-se socialment. També els fa adquirir uns valors fonamentals a més de col·laborar en el correcte desenvolupament dels seu cos.

Entre els principals beneficis de fer activitats esportives als casals d’estiu podem destacar els següents:

  • Beneficis per a la salut. L’esport ens equilibra física i mentalment. Els infants deixen anar adrenalina i això els ajuda a un posterior equilibri així com, també, a una capacitat més gran d’autocontrol.
  • Millora la capacitat de concentració: Està comprovat que la pràctica de l’esport ajuda a millorar la concentració. El rendiment escolar millora si es combina amb fer esport.
  • Equilibri emocional. L’esport destensa als infants de situacions emocionals complicades o dels petits problemes del dia a dia.

La pràctica de l’esport als casals d’estiu aporta nombrosos beneficis als infants


  • Capacitat de superació. Fer esport és sinònim de superar-se. Desenvolupa, també, la capacitat de voler arribar a més i no conformar-se de manera que, així, es potencia l’autoestima dels infants.
  • Capacitat d’esforç. Valorar la recompensa i satisfacció després de l’esforç, proporcionarà als infants un aprenentatge molt enriquidor.

Tenint en compte tots aquests beneficis que té la pràctica esportiva als casals d’estiu és aconsellable potenciar aquest hàbit entre els infants i facilitar entorns per poder-ho dur a terme.

A tots els infants, l’esport, els aporta els mateixos beneficis. Així que és interessant prendre-ho en consideració i valorar-ho. Hem de tractar l’esport com un hàbit de vida saludable.

Finalment, recomanem, també, fer activitats esportives en família. A més, dels beneficis dels que hem parlat, s’afavorirà al clima familiar i a les relacions personals internes.