Els casals d’estiu són espais plens d’oportunitats magnífiques per potenciar les capacitats i les habilitats dels infants. En conseqüència, en aquestes setmanes, s’estableixen noves relacions i nous vincles amb un nou grup d’amics. Aprendre d’ells i tenir noves experiències fora de l’entorn habitual de les aules és un dels molts beneficis dels casals d’estiu.

Però hi ha un concepte que és el que dóna tot el sentit als casals d’estiu, les activitats. Sense elles, els casals d’estiu no serien el que són.

Les activitats són educatives ja que conformen una experiència única que ajuda al desenvolupament personal de l’infant. Són espais diferents on es treballen hàbits, valors i actituds diferents. Es treballa també amb més intensitat fora dels seus entorn més habituals.


Les activitats dels casals d’estiu tenen un alt valor pedagògic perquè fomenten el joc, les activitats en grup i la convivència


Les activitats dels casals d’estiu estan totalment adaptades per al grup de petits, on hi ha activitats curtes i fàcils de realitzar i, també, estan adaptades al grup de mitjans i de grans en funció de l’edat. Activitats divertides, innovadores, creatives, esportives, de lleure,…

A continuació us presentem algunes de les activitats que proposem dur a termes als casals d’estiu  de Divertàlia.

Casal d'estiu joves

Jocs de presentació

Es duran a terme els primers dies del casal  i consistiran en exercicis de memòria per tal d’aprendre tots els noms, “trencar el gel”, i agafar confiança amb la resta del grup.

Dinàmiques de grup

Ens ajudaran a fomentar el treball en equip, la participació i el respecte a través de diferents jocs. Realitzarem dinàmiques per a treballar diferents valors com la solidaritat, el compartir, la participació i, sobretot, el respecte.


Als casals d’estiu trobem moltes activitats i molt variades 


Tallers

Ens permetran potenciar la creativitat i la imaginació. A més aprendrem a crear amb materials de rebuig. Els infants podran fomentar l’experimentació i la observació activa. Oferirem tallers de tots tipus com ara tallers de percussió, robòtica, cuina, grafittis, xapes o material reciclat.

Gimcames

Ens permetran muntar totes les proves que vulguem (força, enginy, valors,…) amb la diversió assegurada. En farem de molt variades: en primer lloc, esporiva, jocs de pistes, curses d’orientació, i també d’altres com ara la descoberta del tresor.

Jocs Esportius

Realitzarem diferents jocs per a fomentar la cooperació i el treball en equip. Sobretot treballarem la psicomotricitat i la coordinació.

Sortides i excursions

Amb les sortides podrem practicar activitats inusuals, potenciar el coneixement de diferents espais del municipi i aprendrem a respectar el medi ambient.

Piscina 

És una activitat més dins dels casals d’estiu de manera que tots els nostres monitors estaran vigilant i dinamitzant aquesta estona. L’activitat de piscina és una forma més de gaudir del temps de lleure.

En conclusió, podem afirmar que les activitats dels casals d’estiu fomenten i ajuden, també, a l’aprenentatge dels infants. Com a resultat, ens trobem davant de casals d’estiu on els participants s’ho passen d’allò més bé.