Portar una alimentació sana implica fer una compra saludable i intel·ligent al supermercat. Si el nostre rebost és ple de precuinats, serà difícil que puguem fer bons àpats al nostre dia a dia.

Anar al supermercat implica prendre decisions. Tot i tenir la missió de fer una compra saludable i intel·ligent, acabem comprant aliments que no necessitem. Gairebé sempre ens trobem a la caixa amb el carro ple i la cartera buida.

Un cop arribem a casa, tenim a l’abast aliments “poc saludables” que vam comprar sense pensar i que no ens ajuden a portar una vida saludable.


Sabies que…els bons hàbits alimentaris comencen amb una compra saludable i intel·ligent al supermercat?


A través d’aquest post us donarem 7 consells per fer una compra saludable i intel·ligent al supermercat.

  1. Planifica què cuinaràsRevisa el que tens al rebost i a la nevera per no comprar-ho de nou.
  2. Fes una llista relacionada amb el menú planificat. Compraràs el que necessites i evitaràs incloure res innecessari al cistell.
  3. Inclou nous sabors a la dieta: prova noves fruites, noves verdures, cada vegada que vagis a fer la compra. D’aquesta manera podràs pensar en noves receptes i aconseguiràs una alimentació cada vegada més variada.
  4. Escull sempre aliments de temporada i de proximitat. Són més frescos, saborosos, saludables i econòmics. A més, causen un menor impacte en el medi ambient. Evita els passadissos de les pastes, les xocolates o les patates fregides de bossa.
  5. Aprèn a llegir bé les etiquetes amb la informació nutricional dels aliments que compres.
  6. Menja bé abans d’anar a fer la compra ja que si vas amb gana al supermercat implicarà augmentar un 30% la nostra compra de productes que no teníem a la llista. Ens trobarem comprant galetes, snacks,…, amb la qual cosa estem gastant més diners i estem comprant productes que no són gens saludables.
  7. No anar cansat o amb pressa ja que optaràs per comprar aliments més fàcils de cuinar, versions instantànies, i no podràs pensar i triar adequadament aliments saludables.

Un cop descansat, sense gana i amb la llista a la mà…anem a fer la compra! Comença pels productes industrialitzats, continua amb les fruites i les verdures i acaba amb els refigrerats i congelats.


Compra les quantitats justes, verifica les dates de caducitat, revisa els aliments, els preus, les ofertes,…i hauràs fet un pas de gegant per aconseguir una compra saludable i intel·ligent.


Si vas al supermercat a fer una compra petita, agafa un carro petit ja que evitaràs embussar-lo de coses innecessàries que no portaves a al llista.

Sigues realista. Compra aliments que, de veritat, tinguis intenció de cuinar. Per acabar, evita caure en temptacions ja que no només sortiràs del teu pressupost sinó que també poden allunyar-te del teu objectiu de portar una alimentació saludable.